Posted by on Sep 9, 2014 in Diverse | 0 comments

Vinul in spatiu

Vinul in spatiu. In 1969, o mostra de vin a ajuns intr-un loc unde nicio bautura nu a „picurat”. Buzz Aldrin, un om religios, a tinut o mica slujba pe Luna, completata de o mica placheta si vin. In 1970, NASA incerca sa vada cum poate face zborul cosmonautilor prin spatiu mai confortabil. Una dintre ideile geniale a fost sa imbunatateasca calitatea mancarii „spatiale”. Au adaugat in meniu mancaruri inghetate, mese umede si lucruri perisabile. Curand, cosmonautii mancau paste, beau un vinisor, mancau o mancarica „proaspata”. Pe Apollo s-a baut vin, asta e clar, dar nu orice vin, unul de calitate, care sa nu-si piarda savoarea dupa reinbuteliere. Asa s-a ajuns la sherry, un vin „intarit”, este incalzit in timpul procesarii. Vinul era pus intr-un saculet de plastic special care era strans de astronauti si primeau cativa stropi din vinul delicios. Experimentul nu a fost bine primit, cu atat mai mult cu cat vinul, la gravitatie zero, are un miros infernal de urat. Vinul nu a fost aruncat, ci a fost folosit pe Pamant, pentru testele astronautilor din camerele vidate.

FacebookGoogle+Twitter

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *