Tipuri de camere de supraveghere: alegerea potrivita cand investesti intr-o solutie de lunga durata

Posted by on mai 19, 2014 in Comert Online | 0 comments

Tipuri de camere de supraveghere: alegerea potrivita cand investesti intr-o solutie de lunga durata

Exista numeroase tipuri de camere de supraveghere, iar alegerea corecta poate da batai de cap incepatorilor. Poti apela la cunostiintele personalului de la sdsmag.ro, dar iata cateva aspecte de care sa tii cont.

Multe ca ciupercutele sau una si buna?
Prima intrebare pe care trebuie sa ti-o pui cand pornesti in cautarea unui sistem de supraveghere este ce scop ai si pe cine vrei sa urmaresti, pentru a raspunde la o alta intrebare esentiala: de cate camere de supraveghere ai nevoie?
In primul rand trebuie sa mentionam ceva: numarul de camere video poate varia intre una sau mai multe, dar un sistem de supraveghere este alcatuit din toate aceste camere si conexiunile dintre ele, precum si monitoarele pe care se pot viziona imaginile video, fie in timp real, fie ingregistrarile. Multe persoane confunda termenii si pornesc in cautarea unor sisteme de supraveghere, ci nu in cautarea unui sistem si a mai multor camere.
Atunci cand vrei sa urmaresti o singura camera, este suficienta montarea unei singure camere video, insa atunci cand vrei sa urmaresti mai multe persoane sau o singura persoana in mai multe camere, ai nevoie de mai multe camere.

Cu fir sau fara?
Aceasta este urmatoarea intrebare pe care trebuie sa ti-o pui. Camerele de supraveghere cu fir sunt mai evidente, dar ofera o calitate mai mare a imaginii. In extrema cealalta, o camera wireless este foarte discreta, dar calitatea imaginii poate lasa de dorit, daca nu ai de gand sa faci o investititie foarte costisitoare intr-o camera wireless de inalta calitate. Insa chiar si cele mai bune camere wireless nu pt rivaliza cu camerele cu fir in ce priveste calitatea imaginilor inregistrate.
Un alt aspect legat de camerele wireless este acela ca semnalul poate fi interceptat de altcineva (si difuzat pe Internet sau intr-un circuit inchis) ori poate fi cu usurinta intrerupt de catre un alt dispozitiv care foloseste sistemul wireless, de exemplu, un telefon sau o conexiune la Internet.

Dimensiunea conteaza
In functie de scopul pe care il ai, dimensiunile unei camere de supraveghere sunt foarte importante. O camera poate fi de dimensiunea unui nasture si poate fi asunsa intr-un décor oarecare, atunci cand vrei sa supraveghezi o persoana fara cunostiinta acesteia ori vrei sa ascunzi faptul ca ai montat un sistem de supraveghere video. Multi parinti monteaza astfel de camere miniaturale pentru a supraveghea activitatea dadacelor. Insa moralitatea si legalitatea unui astfel de proceduri este controversata si te poate aduce in fata unui judecator.
Camerele vizibile pot fi de asemenea sursa unui scandal, insa pot impune respectul celor care le au in jurul lor si pot descuraja tentativele de furt ori agresiune.

Dupa ce ai evaluat toate aceste aspecte, sondeaza cu atentie piata de specialitate si viziteaza mai multe siteuri, precum www.sdsmag.ro, pentru a compara ofertele si a fi sigur/a ca faci cea mai buna alegere atunci cand investeti intr-un sistem supraveghere.

FacebookGoogle+Twitter

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *