Te-ai saturat sa cari bagajele? Israelienii au inventat valiza care se deplaseaza singura

Posted by on ian. 26, 2016 in Diverse | 0 comments

valizaMacar o singura data cand ati fost nevoiti sa calatoriti cu avionul sau cu trenul v-ati lovit de problema caratului bagajelor prea grele, pe distante lungi. Oricat de mult v-ati fi dorit sa existe o modalitate prin care acestea sa nu aiba nevoie de ajutorul dvs., acest lucru nu s-a intamplat. Pana acum. Cateva minti luminate din Israel au reusit sa creeze valiza inteligenta care merge dupa stapan oriunde se deplaseaza acesta, fara a fi nevoie de interventia celui care are respectivul bagaj.

Valiza se conecteaza la o aplicatie de pe smartphone prin intermediul tehnologiei revolutionare Bluetooth. In interiorul bagajului minune exista un senzor folosit la identificarea proprietarului, valiza urmandu-l indiferent pe ce tip de suprafata plana se deplaseaza. Pe langa deplasarea dupa cel care o poseda, valiza are si un sofisticat sistem antifurt si ofera si posibilitatea de a incarca alte gadgeturi cu ajutorul unei baterii suplimentare atasate deviceului. In spatiul dat, bagajul care umbla singur se poate ghida usor si poate evita obstacolele, poate comunica in timp real cu stapanul si il poate detecta chiar daca nu e in imediat apropiere. Singurul input pe care-l asteapta valiza din partea utilizatorului este acctionarea butonului follow me din aplicatia descarcata de pe internet, care conecteaza bluetooth-ul cu senzorul din valiza.

Lansarea valizelor inteligente s-ar putea sa aiba loc in mai putin de un an, cel care a avut ideea unui astfel de prototip dorind sa colaboreze in viitor cu o fabrica specializata in productia de astfel de dispozitive mai sofisticate.

FacebookGoogle+Twitter

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *