Posted by on iun. 26, 2013 in Romania | 0 comments

Sarbatorile la romani

Romanul e o natie careia ii place sa aiba masa plina. Se stie deja. Nu numai cu ocazia sarbatorilor si cu orice ocazie. Dar cand e vorba de sarbatorile mari de peste an, romanul tot roman ramane. Ne tot plangem ca nu avem bani, insa trebuie sa ne umplem cosul cu de toate. Si musai sa avem in farfurie toate, dar absolut toate felurile de mancare ce se cer la sarbatoare. Daca nu am un pic de carnati, pfuai, nu pot merge la colindat.

Si desi, medicii recomanda constant sa nu se exagereze cu mancarea, ce face romanul nostru? Exact, mananca pana ajunge la spital. Ca doar nu stie sa se opreasca la timp. Si odata ce ti-ai umplu farfuria nu te poti opri pana nu ai golit-o. La fel si cu bautura. Daca paharul e plin, pai nu ma lasa mai nene, nu ma las, pana nu il golesc.

Si cum e obiceiul la noi, femeia e ocupata cu curatenia generala, si facut mancare prajituri, iar barbatul evident e trimis la cumparaturi,  rar cred ca se baga vreu barbat in bucatarie sa-si ajute consoarta la treburile gurii. Si dup-aia se mira de ce nu are chef sa mearga seara la colindat sau la Inviere. Uite de-aia ca nu-mi mai simt picioarele, de-aia.

Inca o chestie. Niciodata nu am reusit sa inteleg de ce e musai sa-ti intorci casa cu fundul in sus in prag de sarbatoare. Musai sa faci curatenie generala? Nu poti sa faci cum faci de obicei? Daca eu am facut in urma cu 2 luni toate asta, e obligatoriu sa repet toata operatiunea? Eu cred ca sunt singura care nu face asta in mod regulat. Si bravo mie.

FacebookGoogle+Twitter

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *