Posted by on nov. 25, 2013 in Sanatate | 0 comments

boli-inimaSportul si alimentatia sanatoasa sunt esentiale pentru sanatatea fiecaruia dintre noi, dar mai ales sunt o prioritate pentru persoanele care vor sa preintampine bolile cardiovasculare sau sa amelioreze primele simptome ale unor astfel de afectiuni. De asemenea, un stil de viata sanatos, ce exclude fumatul, consumul – daca nu total, cel putin partial – de cafeina si alcool, dar si noptile pierdute, reprezinta un avantaj in lupta impotriva unor eventuale afectiuni ale inimii.

Sport pentru sanatate inseamna sa dedici cel putin 30 de minute (daca nu 60…) in fiecare zi exercitiilor. Daca timpul este o problema, poti desparti cele 30 de minute in reprize scurte de cate 10 minute, pe parcursul unei zilei. Cele 30-60 de minute zilnice de sport scad riscul acumularii de kilograme in plus – un factor important in bolile de inima; pe de alta parte scad si sansele de a avea o tensiune arteriala crescuta, si extrem de important in zilele noastre – ajuta organismul sa se elibereze de stres, cel care este un factor extrem de daunator in aparitia bolilor de inima. Iata de ce nu ar trebui sa vedem in sport doar o modalitate de a arata bine, ci mai ales o modalitate de a ne mentine sanatosi, si mai ales la adapost de afectiuni cardiologice. Poti incadra la categoria “sport” si mersul pe jos, gradinaritul, urcatul scarilor, dansul, in general activitati care te solicita din punct de vedere fizic si pe care le poti face in fiecare zi. Important este sa eviti cu orice chip stilul de viata sedentar, un dusman atat pentru aspectul fizic cat si pentru sanatate.

Pe de alta parte, sportul este ideal si pentru combaterea kilogramelor in plus, cele care atunci cand se depun sunt responsabile pentru tensiunea arteriala marita, exces de colesterol sai chiar diabet. Pentru a avea o inima sanatoasa este important sa testezi la fiecare control atat nivelul colesterolului cat si glicemia, si sa iti masori tensiunea arteriala, pentru a te convinge intotdeauna ca esti in afara pericolului.

FacebookGoogle+Twitter

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *