Posted by on apr. 14, 2017 in Auto - Moto | 0 comments

Peugeot – o marca de renume istoric

Peugeot este un constructor francez de automobile, parte a grupului PSA Peugeot Citroën. In anul 2006, Peugeot a avut in Romania 4,4% din piata de autovehicule (mai exact o cifra de 13.119 unitati, dintre care 10.512 autoturisme si 2.607 vehicule utilitare) si 4,1% din piata de autoturisme. Marca Peugeot este importata in Romania de compania Trust Motors.

Peugeot a vandut in anul 2006 ma bine de 1,1 milioane de masini in 27 de tari europene, detinand o cota de 7,2% din piata europeana. Nici nu e de mirare ca in prezent gasesti piese de schimb cat si piese Peugeot la preturi foarte bune, peste absolut tot. Familia Peugeot, care controla inca producatorul de motoare francez independent, si-a inceput activitatea ca fierarie, asa cum am zis, insa producand rasnite de cafea, umbrele si rame de umbrele sau biciclete. Cine nu stie cursierele Peugeot, care sunt inca renumite in toata lumea, concepute inainte de a incepe productia de masini in 1876. Inca din anul 1889, Peugeot facea vehicule pe aburi cu trei roti, ceea ce este mare lucru, chiar daca aveau o forma tubulara si un boiler. Acestea au fost insa abandonate in favoarea unui motor Daimler V-twin, care avea inslatate cadre de-a lungul fiecarei parti.

Istoria automobilelor Peugeot este destul de vasta, la fel ca si istoria automobilelor in sine, daca tinem cont de lunga si complicata lor transformare care a avut loc inca de la inceput. Ceea ce este totusi important este faptul ca in 1935, Peugeot a produs ultimul motor cu 6 cilindri, care a fost folosit pana la introducerea lui V6 604. Si in timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial, Peugeot producea masini electrice, cunoscute ca VLV. Atingand 50km/h, o viteza impresionanta pentru acea vreme, VLV avea un design original cu 2 locuri, un cabriolet.

FacebookGoogle+Twitter

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *