Penele de gasca – varianta mai ieftina pentru seri de iarna

Posted by on oct. 31, 2017 in Magazine Online | 0 comments

Spre deseobire de puf, care se gaseste doar pe pieptul si sub aripile pasarilor, penele acopera intreaga suprafata a corpului unei pasari, fie ca vorbim despre gaste sau despre rate.

Pentru ca au o structura bidimensionala, penele inmagazineaza mai putin aer decat puful, ceea ce le face izolatoare mai putin eficiente decat acesta. Insa asta nu inseamna ca penele de gasca nu sunt materiale calitative pentru un set perne si pilota.

Mai mult decat atat, exista varianta de a gasi seturi sau produse individuale cu amestec de puf si pene, care pot fi optiuni mult mai convenabile din punct de vedere al pretului.

Avantajul cel mai mare al penelor este pretul lor mai redus comparativ cu cel al pufului. Exista, insa, variante foarte bune de perne si pilote ieftine, care au in compozotie atat puf cat si pene.

Principalul dezavantaj al penelor este acela ca au in centru o tija rigida care uneori poate intepa. De aceea este foarte important tipul de material in care este introdusa umplutura pernei sau pilotei. Un ajutor in plus este folosirea protectiei pentru perna sau a celei pentru pilota, care pot reduce pana la disparitie acest inconvenient.

Pentru cei care adora senzatia din copilarie a unei pilote grele, sub care sa te afunzi in serile racoroase, pilotele din pene sunt mai grele decat cele din puf si de asemenea, mai rigide, cel putin pana cand penele se mai taseaza, in timp.

Tasarea penelor va fi cel mai usor de observat in cazul pernelor, acestea ajungand in timp sa nu isi mai recapete forma initiala, dimineata dupa cateva ore de somn. Pernele amestec puf si pene sunt mai putin ferme la atingere, mai moi si mai confortabile, si ele amintind de pernele mari din copilarie.

Varianta ideala atat din punct de vedere al pretului cat si al confortului, sunt penele de gasca, cele de rata fiind mai rigide si mai putin eficiente din punct de vedere al izolarii termice.

FacebookGoogle+Twitter

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *