Posted by on nov. 25, 2016 in Auto - Moto | 0 comments

anvelope-iarnaToti trebuie sa ne adaptam. E o realitate si nu putem scapa. Sezonul rece a venit oricat de mult ne-am ferit si impreuna cu el, cheltuielile care ne scapa mereu de la socoteala. Toti ne gandim la vacanta de vara si vedem vara ca fiind destul de costisitoare. Iarna este cel putin la fel de costisitoare avand in vedere ca este anotimpul cadourilor, intretinerea creste ca valoare, garderoba este un pic mai scumpa si hainele se deterioreaza mai rapid datorita conditiilor climatice.

De incaltaminte nici nu mai are sens sa pomenim. Si daca tot vorbim de incaltaminte, hai sa ne indreptam privirea spre cea a automobilului. Si ea trebuie schimbata odata cu schimbarea anotimpurilor. Niste anvelope de iarna sunt absolut necesare. Pentru ca si ele se deterioreaza destul de repede e nevoie sa le schimbam aproape in fiecare an pentru a ne simti in siguranta. Acum cateva saptamani un unchi de-al meu aproape si-a pierdut viata intr-un accident pe autostrada soarelui pentru ca se pusese polei si el, conducator ocazional, a uitat sa isi schimbe anvelopele si sa le puna pe cele de iarna. Eu conduc rar. Recunosc ca prefer sa iau metroul fiind bucuresteanca. Nu consider ca fiind profitabil sa iau masina zilnic spre munca, caci nu am cum sa evit zonele aglomerate, asa ca, conduc rar.

Am multi prieteni care lucreaza ca mecanici auto si mi-au spus ca e foarte inportanta folosirea acestor anvelope de iarna. Altfel o persoana ca mine vede doar niste cauciucuri si considera ca orice este suficient. Asta pana cand vezi ca masina iti derapeaza fara control si nu ai cum sa o controlezi. E un sentiment de neputinta pe care sper sa nu il cunosti. Mi-am propus de altfel sa fac niste cursuri de condus sportiv ca sa inteleg cum se controleaza mai bine masina in tot felul de conditii. Sunt sigura ca o sa fie bine.

FacebookGoogle+Twitter

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *