Incalzirea cu peleti este mai rentabila decat cea obisnuita

Posted by on iul. 25, 2019 in Romania | Comentariile sunt închise pentru Incalzirea cu peleti este mai rentabila decat cea obisnuita

In zonele unde nu exista gaze, mai ales la tara, doua sunt solutiile care pot oferi confortul necesar in locuinte pe timp de iarna: o soba de teracota, cu lemne sau o incalzire cu peleti ieftini. Spre deosebirea de incalzirea cu lemne, cea cu peleti ieftini este mult mai rentabila pe timp de iarna, peletii nu costa mult, se gasesc mereu la firmele de profil. Centralele folosite pentru incalzire se pot adapta pentru peleti, astfel ca peste sase luni din an apa calda si incalzirea sunt asigurate. Un sac de peleti de vreo 15 kg este deja echivalentul a opt metri cub de gaz natural, 35 kg de lemne cu 25% umiditate, bine uscate.

Asta inseamna randament foarte bun si costuri reduse pentru a trece cu bine de fiecare iarna. Peletii fiind fabricati din deseuri lemnoase, deshidratate, comprimate, au putere calorica mare, densitati marite, costurile cu transportul sunt mici, sunt usori, emisia de fum si acumularile de cenusa sunt reduse. Siguranta in utilizare e sporita in cazul peletilor moderni, nu apar probleme ca la lemnele obisnuite, folositi in centrale pe peleti acest tip de combustibili reduc costurile per iarna cu 30% in comparatie cu centralele cu gaz conventionale. Un alt avantaj al peletilor este reprezentat de posibilitatea folosirii cenusii ca ingrasamant pentru teren, gradina, avand foarte multe minerale.

Daca se opteaza pentru incalzirea cu peleti costurile la final de an vor fi reduse, nu veti mai avea nevoie de lemne, peletii se gasesc ceva mai usor si sunt mereu pe stoc la firmele care ii produs, materie prima pentru ei e mereu, cantitatile de peleti comandate pot fi mai mari decat cele de lemne pentru ca nu apar probleme legate de depozitare in gospodarie, spatiile ocupate sunt reduse. Peletii moderni vor putea asigura si o sursa ecologica de combustibil pentru incalzire, mediul inconjurator va fi protejat, utilizatorii vor avea mereu eficienta sporita si o incalzire de calitate fara costuri foarte mari.

FacebookGoogle+Twitter