Posted by on mai 29, 2017 in Servicii | 0 comments

Imprimante electrofotografice

Imprimantele electrofotografice (numite, in mod obisnuit, imprimante cu laser) au fost dezvoltate pornind de la fotocopiatoarele bazate pe procesul numit electrofotografie. Ele pot fi gasite pe cartuse-imprimante.net. Aceste fotocopiatoare utilizau o sursa de lumina pentru capturarea unei imagini si redarea ei cu ajutorul unei substante pigmentate solide pe baza de praf de carbon, substanta numita toner. Procesul electrofotografic a fost dezvoltat de firma Canon in anii 1960. Prima aplicatie comerciala a acestei tehnologii, numita New Process pentru a o deosebi de procesul mai vechi de xerografie utilizat in tipografie, a fost un fotocopiator Canon prezentat in anul 1968.

Prima imprimanta electrofotografica a fost un echipament demonstrativ realizat de firma Canon in anul 1975 pe baza unui fotocopiator modificat. Prima imprimanta comerciala electrofotografica a fost prezentata in anul 1984, cand firma Hewlett-Packard a introdus prima sa imprimanta din seria LaserJet, bazata pe tehnologia elaborata de firma Canon. Functionarea unei imprimante electrofotografice este similara cu cea a unui fotocopiator, deosebirea principala dintre acestea constand in sursa de lumina utilizata, iar ele se pot da pentru reumplere cartuse Brasov. La un fotocopiator, pagina care trebuie copiata este scanata cu o sursa de lumina obisnuita, care este reflectata de zonele albe si este absorbita de zonele intunecate. La o imprimanta electrofotografica, sursa de lumina utilizata este, de obicei, o raza laser de putere redusa, care este modulata de imaginea primita de la calculator. Initial, tamburul este incarcat cu un potential pozitiv cu ajutorul unui electrod de incarcare prin care trece un curent electric. Anumite imprimante utilizeaza o rola de incarcare in locul electrodului.

Prin expunerea unor zone ale tamburului la lumina, potentialul electric al acestor zone scade la o valoare pozitiva mai redusa sau chiar la o valoare negativa, in functie de intensitatea luminoasa. Acest potential este corelat cu incarcarea particulelor de toner, astfel incat acestea sa adere numai la zonele iluminate ale tamburului. La unele imprimante, tamburul este incarcat initial cu un potential negativ, iar prin expunerea la lumina potentialul acestuia creste si poate ajunge la o valoare pozitiva.

FacebookGoogle+Twitter

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *