Hidrofor sau pompa submersibila? Ce alegi pentru o zona unde nu ai acces la apa curenta?

Posted by on iul. 15, 2019 in Magazine Online | Comentariile sunt închise pentru Hidrofor sau pompa submersibila? Ce alegi pentru o zona unde nu ai acces la apa curenta?

La tara, accesul la apa curenta este foarte important mai ales daca ai si gradina, daca stai tot timpul acolo si vrei sa ai tot confortul de la oras. Reteaua de apa curenta nu este disponibila in toate zonele, fantanile sunt de multe ori inutilizabile, apa nu este de calitate, asa ca ai nevoie de o varianta eficienta si rentabila pentru a avea apa potabila in gospodarie. Un hidrofor sau pompele submersibile pot fi de un real folos mai ales daca exista si o panza freatica in zona, la adancimi nu foarte mari. Hidroforul devine util atunci cand se doreste alimentare cu apa din puturi si fantani, cand e nevoie de apa mai multa pentru irigari, stropiri, pentru instalatiile din cladirile individuale.

Cu un hidrofor modern apa poate fi extrasa de la opt metri adancime, prin aspirare, toate componentele sale rezista la coroziune, la functionare continua si la uzura, coloana de aspiratie nu se incarca manual, este prezenta autoamorsarea. Consumul redus de energie, prevenirea socurilor de presiune prin intermediul vasului de expansiune, functionarea silentioasa sunt cateva avantaje de care puteti beneficia atunci cand instalati hidrofoarele. Pe de alta parte cu pompele submersibile puteti extrage apa de la adancimimai mari decat in cazul hidroforului, nu e nevoie de amorsare, eficienta energetica e ceva mai mare. Ca sa aduca apa la canal sau in casa pompa submersibila se foloseste de presiune directa mai mare pentru a impinge apa pe conducte, catre suprafata, zgomotul e mai mic la pompe decat in cazul hidrofoarelor, rezistenta la apa creste in cazul utilizarii pompelor submersibile. Montarea direct in put a pompelor inseamna si o economie de spatiu, scurgerile de apa sunt prevenite printr-o etanseitate foarte buna cu garnituri speciale, protectia electrica fiind excelenta.

Dintre cele doua variante pompa submersibila este cel mai des intalnita in zonele rurale, datorita simplitatii in folosire si eficientei mai mari pe termen lung, montajului simplu si utilizarii in conditii de siguranta sporite. Depinde ce isi doreste fiecare client si de specificul zonei unde se vor monta hidrofoare sau pompe submersibile.

FacebookGoogle+Twitter