Ethereum, un proiect îndrăzneț care aduce viitorul mai aproape

Posted by on aug. 7, 2018 in Internet IT | Comentariile sunt închise pentru Ethereum, un proiect îndrăzneț care aduce viitorul mai aproape

Când vorbim de Ethereum, noi românii automat ne gândim nu la Vitalik Buterin, canadianul de origine rusă, ci la Mihai Alisie, unul dintre cofondatorii acestei platforme și sistem de operare open source promițător, distribuit pe bază de blockchain.

Poate că de aceea ether-ul este o monedă care pare un pic mai umană decât bitcoin, dat fiind că dintre cei patru care au dezvoltat acest sistem, Vitalik Buterin, Mihai Alisie, Anthony Di Iorio și Charles Hoskinson, doi își au rădăcinile în Est.

Mulți au criticat inițial proiectul pornit printr-o fundație elvețiană, dar orice s-ar spune, el este unul revoluționar prin diferențele pe care le aduce:

– mai întîi ar fi vorba că se pot crea orice tipuri de aplicații pe platforma Ethereum datorită limbajului scriptic utilizat;

– există posibilitatea de a crea smart contracts (contracte inteligente);

– se reducere timpului de generare a unui bloc de până la 40 de ori (circa 15 secunde comparativ 10 minute la bitcoin);

– taxele de tranzacționare sunt raportate la complexitatea de calcul, lățimea de bandă folosită și spațiul de stocare, în timp ce la bitcoin este importantă dimensiunea tranzacției.

Promovarea unui viitor liber, descentralizat și deschis și prin intermediul criptomonedelor se pare că a devenit un subiect la ordinea zilei și că, oricât de mult și-ar dori instituțiile financiare oficiale ca să dețină controlul absolut, vor exista întotdeauna rebeli care vor să schimbe lucrurile, să creeze o altfel de lume.

Iar împletirea virtualului cu realul începe să se contureze în din ce în ce mai mult domenii: aparate electrocasnice inteligente, roboți care tind ca să se autoperfecționeze și chiar să pară a avea sentimente, vehicule ecologice ce par desprinse din filmele SF și, de ce nu, monezi virtuale.

Dacă ar fi să ne referim la schimburile de monezi virtuale denumite etheri, ele se pot realiza tot pe platforme specializate, precum tranzactii pe CryptoCoin. CryptoCoin Pro SRL este o companie specializată în vânzarea şi cumpărarea de Bitcoin şi a altor criptomonede cu notorietate pe piață.

Aceia ce vor să cumpere sau să vândă etheri au la dispoziție, dacă folosesc platforma CryptoCoin.pro:

– un portofel online unde se pot păstra în condiții sigure criptomonedele achiziționate.;

– un curs de schimb garantat, deoarece compania preia riscul de volatilitate timp de 24 de ore;

– securitate maximă, pentru că autentificarea în 2 pași;

– cloudwallet și suport clienți;

– avantajul de a putea plăti criptomonedele cu VISA, Mastercard sau chiar prin transfer bancar.

FacebookGoogle+Twitter