Posted by on mai 13, 2016 in Magazine Online | 0 comments

lenjerii-de-pat-bumbacVi s-a intamplat probabil sa ajungeti in situatia in care aveti de cumparat o lenjerie de pat noua si nu stiti exact ce sa alegeti din ofertele disponibile pe piata. La o prima vedere, avem lenjerii de pat din bumbac si lenjerii din materiale sintetice, insa pot fi si din bumbac satinat, cu fibre bambus, din alte tipuri de materiale bio. Avantajele unei lenjerii de pat din bumbac confectionate in Romania la Pucioasa tin in primul rand de calitatea materialelor, rezistenta lor mai mare in timp, de faptul ca sunt hipoalergenice si tin de cald iarna si racoare vara.

Lenjeriile de pat din bumbac se pot spala la masina fara probleme, se pot calca, nu se degradeaza tesatura, se pot usca fara probleme intinse pe sarma, nu se sifoneaza, nu se scamoseaza, nu capata un aspect urat dupa spalari repetate. In general, aceste lenjerii sunt cautate de clienti si pentru ca asigura o respiratie normala a pielii si nu se supraincing, nu capata mirosuri neplacute. Pe de alta parte, lenjeriile de pat din sintetic sunt mai putin rezistente, tesatura se poate rupe la un moment dat, capata un miros urat daca nu sunt spalate la timp, nu permit pielii sa respire. Cum identificam insa o lenjerie de pat de calitate? Foarte simplu, pe langa materialul din care e facuta, trebuie sa ne uitam si de cine e produsa, sa observam cat de puternice sunt culorile, ce fel sunt lucrate tesaturile, daca au defecte.

O lenjerie de pat de proasta calitate va pierde din frumusetea culorilor dupa prima spalare si va incepe sa se scamoseze, se va degrada treptat, urmand sa se rupa dupa mai multe spalari. Nu e neaparat ca o lenjerie de pat cu niste culori putin mai pale sa fie si una de mai slabuta, insa in general, acolo unde s-au folosit pigmenti de calitate si culorile obtinute arata mult mai bine. O alta metoda foarte simpla de a va asigura ca veti cumpara lenjerii de pat de calitate este sa pipaiti materialul, sa vedeti ce fel de lucratura are si cat de rezistent este. Multi producatori permit si testarea lenjeriilor, acestea fiind intinse pe un pat de prezentare, asa ca puteti vedea cum reactioneaza atunci cand e intinsa si cand se afla in conditii normale de utilizare.

FacebookGoogle+Twitter

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *