Posted by on feb. 10, 2014 in Diverse | 0 comments

cum-iti-convingi-copilul-sa-mananceCopiii, mai ales in preajma varstei de doi – trei ani, iti dau cele mai multe batai de cap. Incep sa nu ma vrea sa doarma, sa nu mai stea la imbracat, sa nu mai vrea sa manance. Vor numai sa se joace si sa se plimbe de colo colo, sa investigheze ei totul, sa vada, sa cunoasca. Cum iti convingi totusi copilul sa faca ceva ce trebuie chiar daca el este prins in cu totul alte treburi? Cred ca cea mai simpla metoda este aceea de a a indrepta atentia catre ceva anume. Fetele in general pe la varsta de doi – trei anisori incep sa plimbe papusi in carut, sa faca nani la bebelusi de plastic si sa hraneasca fel si fel de animale fie ele imaginare. fie ele de plastic, de jucarie.

Atunci cand vrei insa sa iti faci copilul sa manance trebuie sa fii invetiv si dispus sa te supui la fel si fel de siretlicuri. Pentru fetite merge foarte bine poanta cu “hai sa hranim si bebelul, sau pur si simplu o lasi pe ea sa manance singura, cat si sa isi hraneacs abebelul, oricat de multa mizerie ar face. Iar la baietei, cred ca cea mai buna varianta ar fi sa le faci farfurii din masini si din camioane, si linguri din avioane. la propriu!

Insa mai sunt si metode care nu dau rezultate oricat de excentrice ar fi ele, caci un copil daca nu vrea sa manance nu o face. Din experientele mele pot zice ca un copil mamanca foarte bine atunci cand e obosit. Asa ca inainte de masa incearca sa te joci cat mai mult cu el, sa alergati impreuna, desigur in aer liber, avand in vedere ca natura face cea mai mare pofta de mancare, incearca sa il faci fericit si sa nu mai simta ca a manca este obligatoriu, pentru ca asa zice mama sau tata. Incearca sa il faci pur si simplu sa devina el cel care iti cere mancare, epuizandu-i fortele si energia. Trebuie sa te dedici mult copilului tau. Cei mici ne simt cel mai bine atunci cand suntem nervosi, motiv pentru care si ei adopta starea noastra. E un fel de conexiune prin intermediul careia se transmit starile de la noi la ei.

Asadar, atunci cand vrei sa te asculte copilul incearca sa ii dai dovada de acelasi respect pe care tu il astepti. Sa il asculti chiar daca nu leaga bine nici doua cuvinte si sa nu il obligi niciodata sa faca ceea ce nu vrea. Felul in care il cresti inca din fasa va face diferenta dintre un copil ascultator si unul obraznic atunci cand e cazul.

FacebookGoogle+Twitter

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *