Posted by on iul. 17, 2016 in Auto - Moto | 0 comments

audi-q7Alaturi de motor, cea mai importanta componenta a unei masini este bateria. Fara curent masina nu are cum sa functioneze, motorul nu poate porni. Bateriile auto folosite astazi functioneaza cu plumb si acid sulfuric, au densimetre care dau o idee soferilor despre starea de incarcare, sunt usor de montat, de intretinut si de incarcat la nevoie. Bateria pentru masini functioneaza ireprosabil in jur de patru ani sau cinci, dupa care trebuie schimbata.

Energia inmagazinata in baterie audi q7 poate avea de suferit la temperaturi scazute, daca exista un numar mare de consumatori sau daca autoturismul nu e utilizat pe o perioada lunga de timp. De aceea, bateria se verifica la cel putin sase luni si se inlocuieste daca se constata ca randamentul sau nu mai este cel dorit. La inlocuirea bateriei trebuie sa consultati cartea tehnica si sa respectati intocmai specificatiile producatorului, bateria trebuie aleasa in functie de amperaj si marime, un plus de capacitate pentru masina e bun, dar sa nu depaseasca 30%. Marca bateriei si tipul de baterie cumparata depind mult de ce prefera soferul si ce buget aloca pentru achizitionarea baterie audi q7. De regula se cumpara baterii pentru masini din magazinele online, acolo unde puteti beneficia si de o consultanta de specialitate gratuita si de sfaturi, puteti vedea parerile altor clienti in legatura cu produsul pe care urmeaza sa-l achizitionati si dvs.

Dupa achizitionare trebuie sa mergeti la un service autorizat sa montati bateria. Pentru a avea bateria mai mult timp complet functionala trebuie sa pastrazi curata si uscata suprafata acesteia, polii si clemele de racord trebuie sa nu se corodeze, trebuie unse, se recomanda si incarcarile daca tensiunea de repaos scade sub 12,3 V. De asemenea, iarna motorul trebuie pornit la cateva zile daca nu mergeti cu masina in fiecare zi la locul de munca sau la cumparaturi pentru a nu se strica bateria si a se descarca complet.

FacebookGoogle+Twitter

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *