Posted by on iul. 20, 2014 in Frumusete | 0 comments

Culorile si semnificatia lor in moda

Fara sa ne dam seama de motivul pentru care o facem, avem tendinta sa ne coloram viata sa ii adaugam culoare si detalii mai vesele sau mai triste in functie de starea noastra. Crestem si ne vopsim parul, in diverse nuante mai aprinse sau mai neutre, ne coloram ochii si buzele, hainele si locul in care locuim. Deciziile noastre sunt alb-negre, hotararile pe care trebuie sa le luam sunt de cele mai multe ori lipsite de culoare, si am putea adauga insipide, inodore si incolore.

Ne invartim majoritatea timpului nostru de adulti intre restrictii si responsabilitati dar si foarte multe sarcini si de nu si multi stropi de fericire. Spunem stropi pentru ca ei vin cate putin, niciodata de-a valma. Culoarea e clar ca face parte din noi in mod nativ si ea isi cere dreptul. Ne face placere si ne stimuleaza toate simturile, trairile, asadar in functie de culorile pe care le purtam cineva poate sa ne “citeasca”. Starile noastre sunt asociate culorilor involuntar sau in mod constient. Culorile ne influenteaza nemijlocit trairile si chiar functiile organismului in insasi casa in care locuim, biroul in care lucram, cafeneaua unde ne oprim cu prietenii la o sueta. In toate acele locuri in care ne exprimam optiunile privind stilul de viata prin decoratie si mobilier, facandu-ne sa ne simtim fericiti sau tristi, relaxati sau plini de energie. Dintre toate elementele constituente ale lumii inconjuratoare – forme, texturi, sunete si culori, ultimele sunt cele care ne afecteaza nemijlocit dispozitia si fiinta intreaga. Asadar, culorile pe care alegem sa le purtam indiferent ca sunt fashion sau nu, ne traduc starea de spirit.

De exemplu in moda se adopta albul sau galbenul pe timp de vara deoarece acestea sunt “curate”, “proaspete”, iar in aceeasi categorie intra si verdele sau lila-ul. Rosul este indicat in fashion pentru vara intr-o nuanta mai calda, mai dulce si in nici un caz aprins, deoarece nu se potriveste atat de bine cu bronzul, pe care multe doamne il au la inceput rosiatic.

FacebookGoogle+Twitter

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *