Posted by on oct. 30, 2013 in Romania | 0 comments

controversata-iarnaSuntem la jumatatea lunii octombrie si deja incep sa ma gandesc ca usor, usor se apropie iarna. Mult frumoasa iarna, in care toata lumea se apropie, ne impacam, impartim cadouri, facem prajituri, ne relaxam cu un vin fiert cu scortisoara, impodobim bradul si restul activitatilor specifice.

Majoritatea suntem intr-o euforie, fiecare se gandeste la cadoul mult asteptat, dar brusc ne trezim si constientizam: frig, ger, zapada multa, autobuze sau masini inghetate in parcare, zapada care te izbeste in drumul ei de pe acoperis, drumuri inzapezite, preturi ridicate.

Pe langa putinele aspect enumerate anterior, iarna e frumoasa. Mai ales pentru copii, construirea omul de zapada, plimbarile cu sania si mai ales prima zapada. Imi aduc aminte ca atunci cand eram copil si vedeam prima zapada, eram extraordinar de fericita, de parca ar fi fost cel mai important lucru. Si nu numai copii se bucura de iarna, dar si service-urile cu schimbarea cauciucurilor sau a accidentelor datorita deraparilor, la fel de fericiti sunt si cei de la gaz. Este un moment prielnic pentru multe persoane juridice, dar si persoane fizice -copiii.

Un alt aspect important al iernii sunt nemuritoarele colinde. Aceleasi colinde: atat cele traditionale, cat si cele imprumutate. Cu toate ca toti avem un moment cand fredonam vreun refren al vreunui colind, sau a unei melodii cu trimitere la iarna, nimeni nu ii ajuta pe sarmanii prichindei de 8-14 ani cu colindatul. Nimeni nu le da drumul. Nimeni nu este acasa. Sau daca este nevoit sa deschida usa atat de bucuros vreunu mic vecinut, ceea ce face este sa-l lase sa cante in fata usii in timp ce isi termina cozonacii. Nu-i asa ca e frumos si ca tuturor ni s-a intamplat?

Ca si incheiere va urez multi bani pentru a trece de imprevizibila iarna din decembrie, multa rabdare, cadouri frumoase si sa tineti minte ca imediat o sa vina si vara cu canicula ei iminenta si cu piscinele pline de e-coli.

 

FacebookGoogle+Twitter

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *