Ce fel de spatii de birouri alegi in functie de marimea afacerii si de tipul ei?

Posted by on iul. 21, 2019 in Imobiliare | Comentariile sunt închise pentru Ce fel de spatii de birouri alegi in functie de marimea afacerii si de tipul ei?

Pentru ca o afacere sa functioneze si angajatii sa aiba unde isi desfasura activitatea ai nevoie de spatii special amenajate si de un mobilier adecvat, de conditii cat mai bune de munca. Daca mobilierul il gasesti mai usor si nu are preturi foarte mari, spatiile sunt mai dificil de gasit. Spatiile pentru birouri se aleg in general in functie de marimea afacerii. Daca, de exemplu avem o afacere mare, care s-a dezvoltat si se dezvolta rapid, vom opta pentru spatii birouri in Cluj sau in alt oras care ocupa o intreaga cladire sau cateva etaje ale unei special amenajate pentru birouri. O cladire intreaga, chiar daca nu va fi folosita la capacitate maxima din prima zi va fi ideala pe masura ce afacere se extinde si ai nevoie de birouri.

Nu mai astepti sa gasesti unele, doar amenajezi restul spatiilor deja cumparate sau inchiriate si esti gata sa te apuci de treaba. Afacerile mici sau la inceput de drum nu vor avea ce face cu spatii birouri in Cluj sau in alt oras foarte mari, le vor fi suficiente spatii mai mici, limitate la o cladire mai mica, la spatii reduse dintr-o cladire cu utilitati diverse. Costurile sunt mai mici, amenajarea e mai rapida, daca sunt si putini angajati spatiile mici de birouri sunt excelente. Dar si in cazul afacerilor mici spatiile se pot dovedi insuficiente daca lucrurile merg bine si afacerea se extinde la un moment dat. Aici apar doua solutii. Ori cumparam alt spatiu pe care il inchiriem si cand avem nevoie de el il folosim noi, ori inchiriem spatii de birouri, unul, doua, le aranjam, si le folosim pentru depozitare, pentru alte activitati conexe pana le transformam in spatii pentru birouri.

Tipul afacerii poate influenta tipul de spatii de birouri de care avem nevoie. De exemplu, daca avem o afacere in comert vom avea nevoie de spatii mai mari, unde sa avem si birouri si spatii de prezentare. Daca afacerea este in domeniul consultantei, de pilda, avem nevoie de spatii mai mici, de obicei nu sunt foarte multi consultanti la o firma, daca afacerile noastre sunt in domeniul constructiilor cu siguranta avem nevoie de spatii mari pentru ca si oamenii care lucreaza la o astfel de firma sunt mai multi. Cu cat domeniul e mai complex si e nevoie de mai multi oameni, cu atat vom avea nevoie de spatii din ce in ce mai mari pentru birouri.

FacebookGoogle+Twitter