Ce criterii trebuie sa indeplinesti pentru a face un acoperis vegetal

Posted by on dec. 12, 2016 in Diverse | 0 comments

Ce criterii trebuie sa indeplinesti pentru a face un acoperis vegetal

Intotdeauna inainte sa incepeti un proiect de realizare a unui acoperis vegetal sau acoperis verde, cum mai este cunoscut, este necesar sa va adresati niste intrebari si sa raspundeti singuri ori impreuna cu niste specialisti la o serie de intrebari obligatorii, care reprezinta mai degraba un studiu asupra spatiului pe care urmeaza sa faci acoperisul.

In primul rand trebuie sa ne gandim care este inclinatia pantelor acoperisului si ce greutate suporta structura acoperisului, apoi trebuie sa luam in calcul ce fel de sistem de drenare se poate utiliza acum si ce capacitate are si sa luam in calcul si cat de bine este hidroizolat acoperisul actual. Pentru un acoperis vegetal trebuie sa ne gandim si la sursele de apa si de energie pe care le avem in apropiere, cat si cum va fi accesul la acoperis si daca vom avea asa ceva. Ingrijirea propice a unui acoperis verde se poate face si de personal care nu are experienta sau chiar de catre proprietari insa de cele mai multe ori este nevoie de mentenanta de specialitate asa ca trebuie sa ne gandim la cine o va asigura.

In plus trebuie sa luam in calcul si felul in care este pozitionat acoperisul fata de soare si vanturile dominante deoarece aceste criterii de decizie sunt esentiale. Daca nu cunoastem aceste detalii trebuie sa ne consultam cu un inginer structurist deoarece sfatul lui este esential si un astfel de acoperis verde poate sa fie mult mai greu decat unul clasic, iar asta presupune o sarcina sporita pentru elementele de structura. Totodata marginile acoperisului trebuie inaltate si intarite pentru a mentine la locul lui compostul, stratul de drenaj si plantele. Companiile care furnizeaza structuri de acoperis verde au angajat personal de specialitate care va poate ajuta inca din faza de idee si proiect, asa ca nu ar trebui sa intampinati nici o dificultate realizarea acestuia.

FacebookGoogle+Twitter

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *