Cand ajungem la CEDO si ce proceduri va urma un avocat cedo pentru a putea castiga un caz?

Posted by on mai 20, 2017 in Servicii | 0 comments

Cand ajungem la CEDO si ce proceduri va urma un avocat cedo pentru a putea castiga un caz?

In ultimii ani in multe procese intentate statului oamenii nu au fost multumiti de rezultatul obtinut, de multe ori le-au fost incalcate drepturi universale care nu au fost recunoscute in instanta. Pentru a putea avea castig de cauza in astfel de speta se poate apela la CEDO sau Curtea Europeana a Drepturilor Omului. Drumul pana la CEDO nu este foarte simplu, insa majoritatea celor care ajung sa aiba o speta judecata de CEDO castiga, asta daca formularile si plangerile sunt corect redactate.

La CEDO nu ajung decat cazurile in care au fost epuizate toate caile de atac, proces pe fond, apel si recurs, CEDO judeca doar incalcari ale Conventiei Europene a Drepturilor Omului, pentru a putea avea cazul pe masa avocatilor de acolo e bine sa ai un avocat cedo care sa redacteze plangerea. In plangere se va descrie cazul, drepturile incalcate, se vor preciza clar daunele, dar si toate raspunsurile date de autoritatile in masura din tara. Dupa ce se primeste plangerea, CEDO o va analiza si va solicita explicatii de la Guvernul din tara de unde vine cererea, raspunsul sau va fi trimis solicitantului si va trebui sa fie redactate comentarii. Admiterea dosarului la CEDO va fi hotarata de sapte judecatori ai institutiei. Guvernul din tara de unde a plecat plangerea are doar trei luni sa discute cu cel care e implicat in proces si sa ajunga la intelegere, daca se intampla asta, procesul se termina. La final CEDO judeca dosarul si spune ce daune trebuie sa plateasca statul celui care l-a dat in judecata. Pentru a avea castig de cauza cei care au dosare care merg catre CEDO vor avea nevoie de un avocat cedo cu experienta, care va sti sa formuleze si sa sustina dosarelor in fata instantelor europene.

Dupa analiza obiectiva a cazului avocatul CEDO va poate spune din start daca merita sa mergeti la CEDO sau nu, daca aveti caz de CEDO, va poate scuti astfel de cheltuieli inutile. De asemenea, vi se va explica toata procedura si modul in care va decurge sustinerea dosarelor, se vor intocmi toate actele necesare, corect si conform cu procedurile in vigoare. Sansele sa castigati procesul intentat statului cresc astfel si la final puteti sa primiti daunele stabilite de CEDO.

FacebookGoogle+Twitter

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *