Brazilia: 10 informatii pe care orice turist trebuie sa le cunoasca

Posted by on mart. 10, 2014 in Turism | 0 comments

sejur-braziliaUn sejur Brazilia este un vis care poate deveni realitate pentru oricare dintre noi, asta in conditiile in care ne dorim cu adevarat si daca ne permitem atat din punct de vedere financiar, cat si din punct de vedere al timpului. Sunt foarte multe atractii turistice care ne vin in minte cand ne gandim la Brazilia, dar cel mai adesea asociem acest stat exotic cu notiunea de „carnaval” sau cu „Rio”. Daca sunteti decisi ca un sejur Brazilia este destinatia favorita pentru urmatorul concediu, atunci cele 10 informatii pe care vi le vom prezenta in acest material va vor fi, fara indoiala, de folos.

1. Brazilia este cel mai mare stat al Americii de Sud. In acelasi timp, Brazilia este a cincea tara a lumii ca intindere geografica si ca populatie.
2. Suprafata acestui stat este de 8.511.965 km².
3. Populatia acestui stat insuma in 2011 circa 192.376.496 de locuitori.
4. Capitala Braziliei este Brasilia City, un oras care are 200 000 locuitori.
5. Cel mai mare oras al Braziliei este São Paulo. Aici locuiesc peste 11. 150.000 de brazilieni.
6. Brazilia este o republica federativa. Presedintele statului este femeie. Dilma Rousseff este prima doamna care a ocupat vreoadata aceasta functie in istoria statului brazilian.
7. Limba oficiala a Braziliei este portugheza, dar se prezinta accente diferite in diverse zone ale tarii.
8. Peste 5.300.000 de turisti au vizitat Brazilia in anul 2005. Destinatiile cele mai apreciate de acestia au fost Rio de Janeiro si Salvador.
9. Unul dintre cele mai impresionante locatii de vizitat in Brazilia este „Christ the Redeemer”, statuia lui Hristos din Rio de Janeiro. Aceasta este considerata a fi cea mai mare statuie din lume a lui Iisus Hristos.
10. Carnavalul de la Rio gazduieste in fiecare an cele mai mari productii de teatru de strada.

FacebookGoogle+Twitter

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *