Posted by on iul. 9, 2015 in Sanatate | 0 comments

Bizarerii… despre saliva

Daca aveti dureri la inghitire, simtiti ceva care va tot sacaie in gat, la inghitire, aveti gura uscata sau va doare gatul cam des, atunci aveti pietre la glandere salivare. Ca si in cazul pietrelor la rinichi, pietrele la glandele salivare pot fi operate-sunt compuse din calciu stratificat. Cauzele aparitiei lor sunt inca necunoscute, insa deshidratarea, medicamentel si mancarea procesata sunt in topul factorilor declansatori si de risc. Sexiste, pietrele la glandele salivare prefera adultii, in special barbatii-pot ajunge si pana la sapte centimetri in diametru.
Ca sa scapi de cele mai micute, suge cat mai multe bomboane usor acide sau mergi la stomatolog care se va ocupa de ele cu instrumentarul specific. Se poate face si sialoendoscopie, cu o camera micuta si instrumente asemanatoare cu cele laparoscopice…
Saliva monstrului Gila (o soparla) reduce pofta de mancare necontrolata. Cei care nu se pot lasa de ciocolata sau de „ros” bomboane pot apela la saliva soparlei respectiva, un specimen temut pentru muscatura lui deosebit de periculoasa. Cercetatorii suedezi au descoperit ca saliva lui este plina de un compus numit exendin-4-actioneaza ca un drog care actioneaza asupra regiunilor cerebrale care se ocupa de recompense si motivare. Deosebit de utila in diete, saliva soparlei ar putea fi folosita pentru a face pastile numai bune pentru slabit rapid.
Saliva creste si… apetitul sexual, nevoia imediata de a intretine relatii sexuale. Filematologia se ocupa cu studiul… sarutului. Cercetatorii isi petrec majoritatea timpului studiind cupluri care se saruta de mama focului, fara jena. De fapt, in toate culturile de pe Pamant exista sarutul, animalele se… saruta, toata lumea e fericita si… sarutata. De fiecare data cand ne sarutam, dopamina, serotonina si oxitocina sunt eliberate in creierul nostru si in sistemul circulator. Insa barbatii prefera saruturile… „ude”, si asta pentru ca in saliva lor exista testosteron, hormonul specific masculin. Testosteronul stimuleaza libido-ul femeii si declanseaza dorinta „nebuna” de intretine relatii sexuale. Involuntar, barbatii adora Sarutul Frantuzesc, dar nu degeaba, ci pentru a-si pune partenera „in priza”.

FacebookGoogle+Twitter

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *