Ajuta-l pe micutul tau sa gaseasca raspunsurile dorite mai rapid cu jucariile creative

Posted by on sept. 9, 2016 in Magazine Online | 0 comments

Ajuta-l pe micutul tau sa gaseasca raspunsurile dorite mai rapid cu jucariile creative

Un copil inteligent este un copil cu o imaginatie foarte bogata si o creativitate formata in timp. Cu cat incurajam copilul sa fie mai creativ cand e mic, cu atat vom avea la varsta adolescentei si dupa un adult care va sti sa reactioneze si sa ia decizii corecte si rapide aproape in orice imprejurare. Creativitatea este un proces destul de complex, prin care se genereaza idei noi sau se fac conexiuni neasteptate intre niste notiuni deja existente in memoria noastra.

La varsta copilariei creativitatea este la cele mai inalte cote, practic fiecare joc inventat de copil are o doza imensa de creativitate in el, copilul este tentat la fiecare pas sa gaseasca niste asocieri uneori ciudate, dar foarte inteligente, intre diverse obiecte din jur sau notiuni deja stapanite. Creativitatea se poate dezvolta si mai usor daca se utilizeaza cele mai folosite jucarii creative de pe piata. In loc ca micutul sa se joace cu banalele masinute sau papusi, cu o minge, ii puteti oferi un nou motiv de distractie si de folosire a notiunilor deja stapanite, jucariile creative. Spre deosebire de jucariile normale, fiecare jucarie creativa determina micutul sa ia niste decizii, sa gandeasca dincolo de aparente pentru a rezolva anumite sarcini. Mozaicurile, jocurile de colorat sau desenat, de colat diverse materiale, desenul cu sireturi, seturile de creatie origami, seturile mulaj si pictat cu animale sau diverse alte personaje, baloanele, desenul cu flori, kit-urile de design si de concepere bijuterii sunt doar cateva dintre jucariile creative care stimuleaza imaginatia si le asigura micutilor distractie permanenta.

Jocurile creative mai implica si jocuri de rol, identificarea diverselor animale sau obiecte din jurul lor, implicarea in experimente tip mini-gherghef sau crearea de bratari si origami, crearea de bijuterii si folosirea abtibildurilor reutilizabile in cele mai inedite moduri. Cu fiecare etapa depasita in jocul propus copilul va deveni mai creativ, isi va insusi niste notiuni importante in viata de adult si va putea invata diverse lucruri despre lumea in care traieste.

FacebookGoogle+Twitter

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *